Diner

Speciaal voor jou, als bezoeker aan Amsterdam hebben wij enkele heerlijke verse gerechten voor je op de kaart gezet. Museum het Rembrandthuis en het nationale opera en ballet in de Stopera liggen bij ons om de hoek.

Maak van jouw avond uit in Amsterdam een totaal beleving

Sluit je middag bij onze buren van Museum Rembrandthuis af met een diner bij ons. Of kom ervoor langs voor een lunch. Misschien ga je wel een avond uit in de Stopera of op het Rembrandtplein op nog geen 5 minuten lopen van Tisfris. Dan is onze huiskamer van huis de ideale start van jouw avond uit. Samen met onze chef kok, hebben we een overzichtelijke early dinner kaart samengesteld. 

tisfris uitmenu stopera 3 gangen 25 euro

Early dinner in Amsterdam

v.a. 16.00 uur

Een selectie van ons menu. Het Uit-menu is tijdelijk niet verkrijgbaar.

Vlees 

  • Langzaam gegaarde kippendijen
  • Schotse Angus burger

Vis

  • Gamba’s
  • Salade langzaam gegaarde zalm

Vega(n)

  • Kikkererwtenburger
  • Salade gegrilde groenten
  • Salade bospaddenstoelen
  • Gepofte tomatensoep

 

Hier staan we voor

Dagelijkse vers

Alle gerechten worden dagelijks vers bereid.

Verse ingrediënten

We gebruiken verse, veelal biologische, producten van de beste kwaliteit.

Wisselend menu

We wisselen regelmatig ons menu zodat we voor jou, de lekkerste en origineelste gerechten (passend bij het seizoen), kunnen bereiden.

Creative chefkoks

Onze creatieve koks zijn verantwoordelijk voor de zeer uiteenlopende gerechten op onze kaart. Veelal gemaakt van biologische, duurzame producten. Ook is er volop keuze uit vegetarische of vegan opties.

Onze producten

Fair trade, biologisch, duurzaam, goede kwaliteit.

Organische Fairtrade koffie

Onze luxe organische koffie bestaat uit zorgvuldig geselecteerde biologische espresso bonen die zonder chemische pesticiden worden verbouwd. Dit geeft de bonen een unieke smaak. En dat proef je. 

Gebied en geschiedenis Tisfris

Cafe Tisfris is gevestigd in het Pentagon, een woonblok, dat is ontworpen door architect Theo Bosch. Het complex inclusief het binnenplein is opgeleverd in 1983 na de oplevering van het eerste metronetwerk in Amsterdam en onderdeel van de stadsvernieuwing in Amsterdam. 2 Jaar na oplevering is in 1985 Cafe Tisfris opgericht aan de Sint Antoniebreestraat 142. En daar zitten we nog steeds. 

 

De Gemeente Amsterdam, waarvan het stadhuis tussen Tisfris en de Stopera op het Waterlooplein gevestigd is, had eind jaren ’70/begin jaren ’80 het plan om – om naast de metro en de Stopera – een brede 4-baans weg aan te leggen van Amsterdam centrum naar oost. Maar omdat de buurtbewoners fel protesteerden is de brede weg er nooit gekomen. De brede brug, grenzend aan Cafe Tisfris en het Rembrandthuis, was, als onderdeel van dit plan, gelukkig al wel aangelegd. Hierdoor kunnen onze gasten nu volop genieten van een heerlijk ruim, zonnig terras met fantastisch uitzicht. 

Reviews

Eerder vandaag voor het eerst het Uit-menu geprobeerd. Eten was heerlijk en op tijd geserveerd. Geen stress gehad om op tijd bij onze voorstelling in de Stopera te zijn.

Pieter Feenstra

Het Uit-menu genomen vandaag. Als hoofdgerecht gekozen voor de bospaddenstoelen. Een aanrader!

Lyan

Gisteren na ons bezoek aan het Rembrandthuis bij Tisfris het Uit-menu gekozen. Erg lekker, goede service en een fijne prijs als je bedenkt wat je er voor krijgt.

Dave Smith

Café Tisfris Amsterdam

Sint Antoniesbreestraat 142
1011 HB Amsterdam
Tel 020 622 0472
info@tisfris.nl

 

Open

Zondag t/m woensdag 09.00 – 19.00
Donderdag t/m zaterdag 09.00 – 20.00

Tafel reserveren

Tisfris, Sint Antoniesbreestraat 142, 1011 HB Amsterdam